Politica de rambursare

LIVRARE 
Taxa de livrare este 19lei, la plata la primirea coletului.
Taxa de livrare la plata efectuata prin card bancar este 19 lei. 
Transportul se face prin curier Cargus.

Produsele sunt livrate in ambalaj format din folie de protectie cu bule si cutie de carton. 
Cadouri Originale NU isi asuma raspunderea pentru transport, insa il vom impacheta astfel incat produsele dvs sa fie protejate.

 Expedierea comenzii pentru produsele aflate în stoc se va realiza în termen de 3 zile de la confirmarea comenzii, prin email. Comanda ar trebui să ajungă la dumneavoastră în termen de maxim 5 zile lucratoare de la data confirmării comenzii. Acest termen poate fi modificat de împrejurări independente de voința noastră, fără a depăși un termen de 10 zile lucratoare, calculat de la data preluării comenzii dumneavoastră.

Fiecare produs comercializat beneficiaza de termenul de garantie in conformitate cu legislatia romana in vigoare si in conditiile mentionate de aceasta, garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare MEMBRU sau CLIENT poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia conform articolelor prezentului DOCUMENT. 

Avand in vedere natura produselor de cadouri personalizate, Cadouri Originale nu poate acorda garantie pentru folosirea acestora de catre clienti mai mult decat cea mentionata de lege. 

Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat daca este cazul in capitolul cu detaliile produsului la momentul vanzarii sale exclusive pe SITE. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si componentelor acestora mentionate de catre producatori si furnizori si nici un CLIENT nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea existenta. 

 Returnarea produselor 

In cazul in care coletul adus de catre curier nu este in stare buna si prezinta elemente clare de deteriorare severa a integritatii pachetului si a continutului (pachetul este desfacut, rupt, intepat, continutul distrus, etc), se pot face mentiuni cu privire la eventualele probleme in momentul livrarii pe documentul de livrare al curierului (numit AWB) sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se fac fotografii si se refuza primirea si plata coletului. 

Nu sunt insa considerate probleme deteriorarile minore, normale, care sunt datorate manevrarii si manipularii pachetelor si care nu afecteaza continutul acestora (de exemplu: prafuirea/ murdarirea exteriorului pachetelor, indoirea usoara a colturilor, etc). 

Orice reclamatie ulterioara livrarii de catre curier, cu privire la aceste aspecte, sunt nule. 

1. CLIENTUL Cadouri Originale poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT la distanta, in urmatoarele situatii: 

1.1. Coletele prezinta deteriorari severe sau produsele prezinta defecte de fabricatie. 

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic (care prezinta deteriorari evidente) vor fi refuzate.  Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului. 

1.2. Produsele au fost livrate sau facturate gresit; in cazul in care produsele sunt livrate gresit (produsele sunt personalizate cu datele unor terti), CLIENTUL va notifica Cadouri Originale  cu promptitudine in vederea remedierii situatiei si va urma intocmai instructiunile comunicate de catre Cadouri Originale  (returul/distrugerea informatiilor cu privire la tertii respectiv) neavand niciun drept asupra datelor/produselor respective care nu-i apartin.

1.3. Produsele au specificatii eronate pe site fata de realitate.

1.4.Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, cu exceptia produselor personalizate care nu pot fi returnate conform prevederilor legale si a TERMENILOR. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor conf. O.G. 130/2000 si modificarile din OUG 34/ 2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse de pe site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 16. Returnarea produselor trebuie sa se faca pe cat este posibil in ambalajul original, dar cu toate accesoriile si documentele si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, trebuie sa fie noi, fara sa fi fost purtate sau folosite de nici un fel (spalate, impregnate cu parfum sau odorizante de camera, etc), trebuie sa fie complete (impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale). Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului. 

2. CLIENTUL este obligat sa notifice Cadouri Originale  intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor si comunicarea acestui fapt catre Cadouri Originale.

In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs nou, cu conditia notificarii in scris a Cadouri Originale in termen de 14 zile de la receptionarea produsului. Daca inlocuirea nu este posibila, se va returna contravaloarea lui sau se poate achizitiona un alt produs. 

3. CLIENTULUI care a notificat Cadouri Originale  conform art 7.9.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la Cadouri Originale  in maxim 14 zile lucratoare de la data receptionarii produselor, bineinteles cu expedierea notificarii (cu confirmare de primire din partea Cadouri Originale si trimitere prin curier/ posta (costul cel mai convenabil), in caz contrar Cadouri Originale  considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul. 

Produsele se vor trimite cu toate documentele primite care l-au insotit si cu formularul de retur. Utilizarea serviciilor de curierat permit urmarirea coletului, dar Cadouri Originale  nu este responsabila pentru coletele pierdute pe drumul de retur al produselor. 

4. CLIENTUL Cadouri Originale  nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii: 

  • 1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 1.3. 
  • 2. Cererea de returnare cauzata de oricare situatie prevazuta la 1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile lucratoare prevazute conform art 2, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat. 
  • 3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit). 
  • 4. Conf.O.G. 34/2014 art. 16 Cadouri Originale isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care:

    -    prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele extrem de fragile sau casabile (daca este cazul);

    -    produsele sunt confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar

5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre Cadouri Originale . Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs. 

6. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 1.1, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale. 

7. In cazul in care CLIENTUL care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 1.1, iar Cadouri Originale  nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului in conformitate cu 5. 

8. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza. 

9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/reexpediere vor fi suportate de catre CLIENT, la costurile solicitate de catre Curier pentru livrari standard, exceptie facand situatiile prezentate la punctele 1.1 si 1.2, precum si in cazul lipsei conformitatii conform 1.3, situatie in care Cadouri Originale  va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii a unor produse gresite, conform cap. 4., cheltuielile de returnare sunt in sarcina Cadouri Originale 

10 Modalitati de plata acceptate de catre Cadouri Originale  disponibile: 

- Plata cu ordin de plata in cont bancar: CLIENTUL va plati contravaloarea produselor comandate in contul bancar mentionat in formularul de COMANDA. 

- Plata ramburs: CLIENTUL va plati agentului de curierat contravaloarea comenzii la primirea coletului. 

- Plata cu cardul online: CLIENTUL va plati online cu cardul bancar.

- Plata prin PayPal: CLIENTUL va plati folosint contul sau de PayPal.

In unele situatii care tin de politica interna de marketing, securitatea platilor si a livrarilor, Cadouri Originale  poate informa clientul ca anumite comenzi se pot onora doar daca se foloseste un anumit mod de plata. In cazul in care clientul refuza modalitatea de plata propusa, comanda se anuleaza fara nici un fel de obligatie de ambele parti.

 Nu pot fi returnate produsele “Comenzi speciale” (produse personalizate sau confectionate la cerere). In cazul in care produsul returnat face parte dintr-o promotie/ discount/ pachet promotional si in urma returului conditiile initiale ale promotiei nu mai sunt indeplinite, suma aferenta se va deduce din contravaloarea produselor returnate care urmeaza sa fie platita clientului. 

Prevederile legilor care guverneaza cumparaturile online nu se mai aplica in cazul in care clientul se prezinta la sediul firmei ca sa ridice personal comanda, chiar daca aceasta a fost achizitionata de pe site-ul magazinului online pentru ca se considera ca produsul a fost verificat in momentul ridicarii si acesta este in conformitate cu cerintele clientului.  

 

In cazul a doua sau mai multe colete neridicate , orice comanda noua se onoreaza numai cu plata in avans, prin plata online sau prin ordin de plata.